Vítejte v ráji volnočasových aktivit v samotném srdci Vysočiny

„Vítejte v ráji volnočasových aktivit v samotném srdci Vysočiny“, tak to by mohla být upoutávka v krátkých šotech, které v poslední době vídáme jako „předskokany“ filmových trháků ve velkých kinech.

Většinou se jedná o zachycení „dech beroucí“ přírody, průzračných rybníků, zábavných parků, jezdeckých škol i sportovních areálu té nejvyšší kvality. Váhání není na místě, dejme prostor naší fantazii…co na Vysočině můžeme všechno objevit.

Délka pobytu

Ať se rozmyslíte k pobytu na den nebo pět, pečlivě vyberte ubytování, které maximálně vyhovuje vašemu cíli! Chcete uspořádat oslavu, napustit bazén, natáhnout síť, připravit dřevo na táborák? Stačí si vybrat menšího podnikatele, který provozuje penzion, protože ho to prostě baví. Jedním z mnoha takových je i Boris Pazdera, který vlastní malý penzion U Pazderů. V penzionu je možné ubytovat maximálně 20 osob. Vrátíte se sice trochu časem, kdy WI-FI prostě „nechytnete“, ale možná naleznete díky tomu prostor k úplně jiné zábavě. Pan majitel vítá i pobyty pro školy (výlety, školy v příroděadaptační kurzy). Když budete moc hodní, ukáže vám i traktor. Za Volnočasovky SPORT, z. s. tomu dáváme jasně „palec nahoru“.

Pokud však chcete na Vysočině realizovat pobytovou akci pro více dětí a mládeže, nevyplatí se už sázet jenom na malé podnikatele. Pečlivý výběr ubytování je klíčový, abyste měli dostatečný prostor pro dovádění venku ve slunečném odpoledni i příjemné posezení ve společenské místnosti za chladných dubnových večerů. Pokud si nevíte rady, není nic lepšího než se obrátit na nějakou organizaci, která zná lokalitu a ráda vám pomůže.

Co by nemělo ve vašem „dream“ volnočasovém programu chybět?

Návštěva Westernového městečka Šiklův Mlýn u Zvole nad Pernštejnem

Pokud máte rádi připravený program, ve westernovém městečku se určitě nudit nebudete. Každý den kromě pondělí je připravený program skládající se ze 3 představení (divadel a ukázky pravých „kovbojských“ dovedností) a doprovodných akcí. Naučíte se tančit westernové tance, dozvíte se o dobovém oblečení, a kdo bude chtít, může si i oblečení půjčit. Kromě toho se lze svést na koni, vidět mini farmu, popovídat si s indiány, zastřílet z luku a mnoho dalšího. Nejedná se sice o nejlevnější variantu, ale program budete mít zaručený.

Objevte krásy Bystřice nad Pernštejnem:

  • Centrum Eden – zábavní a poznávací park na Vysočině. Centrum Eden se nabízí přímo ve městě Bystřice nad Pernštejnem a nabízí program pro školy i školky.
  • Venkovní i vnitřní koupaliště: sportovní a kulturní areál nabízí bohaté vyžití pro všechny věkové kategorie.
  • Pěšky nebo na kole: asi 5 km od Bystřice nad Pernštejnem se nachází rozhledna s malebným občerstvením, kde si můžete po „malém“ výšlapu odpočinout. Za ten výhled to však stojí, kdo by také nechtěl svět vidět, z trochu „jiné“ perspektivy!

Lanové aktivity v Domaníně

Místní iniciativa mladých lidí z okolí vytvořila lanový park, kde si můžete vyzkoušet svoje dovednosti na nízkých i vysokých lanech. Další způsob k vyzkoušení vlastních „hranic“.

Domanínský a Skalský rybník

Tak to jsou velmi vyhledávaná místa právě v létě. Rybníky jsou obklopeny lesy a přírodou. Nabízejí prostor pro ten „pravý“ pohyb v přírodě a v souladu s přírodou, a pokud máte rádi dobrodružství, můžete vyrazit i na šlapadlo!

Ale co je úplně nejideálnější, tato místa jsou blízko sebe a nabízejí tak prostor pro komplexní zařízení edukačního programu. Stále váháte, jak pobyt pro děti uspořádat? Jak dosáhnout těch pravých vzdělávacích cílů a při tom bavit sebe i své svěřence? Využijte potenciálu pobytů třeba právě na Vysočině. Jedná se často o „trochu“ levnější variantu, ale o to možná „srdečnější“, pokud vám pomáhají lidé dobře znalí lokality. A malý tip nakonec – neváhejte! Místa pro pobyty dětí v době od března do června (někde až do konce prázdnin), se závratnou rychlostí plní. Jako všude platí, kdo dřív přijde…

The post Vítejte v ráji volnočasových aktivit v samotném srdci Vysočiny appeared first on Volnočasovky SPORT, z. s..